fbpx
Суспільство

17 травня в Україні та за кордоном відбудеться Мегамарш у вишиванках

 Українці всього світу одягнуть вишиванки на Мегамарш.

Традиційний весняний Мегамарш у вишиванках відбудеться 17 травня в містах України та за кордоном. Цьогоріч національні сорочки одягнуть українці в Лондоні і Торонто, Києві, Дніпропетровську, Чернігові, Житомирі, Рівному, Луцьку, Вінниці, Полтаві, Миколаєві, Тальному, Золотоноші, Шепетівці. Програма і наповненість заходу в кожному місті своя – розробляється місцевими організаторами. Про це УНН повідомили в прес-службі організатора заходу.

 У столиці Мегамарш проходить вже в 13-й раз поспіль і з кожним роком набуває все більше прихильників. Збір учасників в Києві оголошено традиційно – у сквері біля музею "Золоті ворота" (вул. Володимирська, 40А) о 13:00. Відразу після короткого відкриття заходу колона учасників в національних сорочках відправиться маршем центральними вулицями столиці за маршрутом: Золоті ворота – Софіївська площа – Михайлівська площа – Європейська площа – вул. Грушевського – літня сцена "Ракушка" (Маріїнський парк).

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 На фінальній точці маршруту, на літній сцені "Ракушка", відбудеться концерт -закриття XIII Мегамаршу у вишиванках, на якому виступлять українські письменники, музиканти, танцюристи та громадські діячі, серед яких: письменники Сашко Лірник, Дмитро Лазуткін, Сергій Пантюк, брати Капранови, бандурист Ярослав Джусь і поетеса Оксана Боровець ("Рими і Ритми"), група "Колір Ночі", громадський активіст, голова мистецького об’єднання "Остання барикада" Олесь Доній та інші.

 Після офіційної частини Мегамаршу в 19:00 в Зеленому театрі відбудеться концерт-презентація нового альбому "Вільна земля" групи "Веремій".

Читайте також:  Че Гевара - кат, який став героєм (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що ідея організації маршу у вишиванках виникла у студента Київського університету Андрія Бабинського ще в 2008 році. Тоді, на I похід Мегамаршу у вишиванках в Києві прийшло 4 людини. Сьогодні по всій Україні захід організовують громадські активісти-волонтери, від активності і діяльності яких залежить подальший розвиток проекту. Координатори Всеукраїнського маршу у вишиванках – студенти і випускники київських навчальних закладів – запрошують брати участь у наступних походах у вишиванках нові міста і нові країни. Мегамарш є неполітичним, тому наявність символіки політичних партій забороняється.

 Джерело: УНН

Читайте також: