fbpx
Новини світу

НАТО знову закликає РФ відвести війська від України

 Головнокомандуючий військами НАТО в Європі Філіп Брідлав в черговий раз від імені Альянсу звернувся до Російської Федерації, закликавши її відвести свої війська від прикордонних з Україною територій. Як зізнався Брідлав, він все ще розраховує на те, що Москва буде дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань і відмовиться від підтримки збройних сепаратистів.

 Водночас, за його словами, НАТО не виключає подальшого посилення присутності в Східній Європі. Як він зазначив, в даний час Альянс розглядає варіанти своїх подальших дій, зокрема, проведення більшої кількості навчань і актуалізацію планів оборони.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

 Крім того, як сказав Філіп Брідлав, незабаром НАТО може посилити свої морські та авіаційні угруповання, які забезпечують безпеку кордонів членів Альянсу від Балтійського до Чорного моря.

 При цьому він підкреслив, що наступні кроки Альянсу будуть залежати від того, як розвиватиметься ситуація.

 Також Філіп Брідлав повідомив, що НАТО не виключає можливості того, що за певних умов Україна може стати членом організації.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Але Україна повинна сама приймати рішення, чи хоче вона приєднатися до НАТО. Ми нікого не примушуємо», – підкреслив він.

Читайте також: