fbpx
Політика

Юлія Тимошенко: «Президент повинен створити нову систему захисту країни»

Юлія Тимошенко – лідер партії "Батьківщина" і кандидат у президенти України, виступаючи на мітингу в м. Кілія Ізмаїльського району, заявила, що Україна і легітимно обраний президент будуть мати важелі впливу в переговорному процесі з урегулювання ситуації на півдні і сході країни і повинні показати світу історію успіху України.

За словами Тимошенко, тільки легітимна влада може говорити з усіма на рівних. "Поки у нас немає всенародно обраного президента, з нами просто не розмовляють на рівних. А нам потрібно це зробити. З президентом Росії потрібно говорити, розуміючи нашу силу", – підкреслила Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами кандидата в президенти, люди в XXI столітті не повинні гинути в мирній Україні, а її новий президент зобов’язаний знати, як говорити з президентом Росії і з усім іншим світом, щоб "світ став сильнішим, щоб всі ці дії проти України зупинити".

Тимошенко нагадала, що за Конституцією, президент одночасно є і Верховним Головнокомандувачем країни, це означає, що він повинен створити нову систему захисту країни. "Якщо ми хочемо миру, якщо ми хочемо бути господарями своєї країни, якщо ми хочемо захистити своїх дітей, ми просто зобов’язані мати сильну армію і вона у нас буде", – запевнила політик.

Читайте також: