fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сепаратисти почали «референдум» завчасно

 Донецькі сепаратисти заявляють, що достроково почали «референдум» на двох округах.

 «Референдум» в Донецькій області, запланований на 11 травня, на двох округах почався достроково у зв’язку із загостренням ситуації. Про це РБК-Україна повідомив голова «центральної виборчої комісії» самопроголошеної "Донецької народної республіки" Роман Лягін.

За його словами, вчора в Маріуполі почали проводити референдум, дізнавшись про можливе загострення політичної ситуації в регіоні. На думку Лягіна, саме це послужило причиною активізації дій української армії 9 травня. За словами Лягіна, спонсорська допомога для референдуму склала 20 тис. грн. Решта коштів були зібрані активістами.

Як повідомлялося, раніше Лягін заявляв, що порогу явки на "референдумі" про статус Донбасу не встановлено, сепаратисти будуть вважати його таким, що відбувся при будь-якому показнику явки виборців.

Сепаратисти сформували вже 53 територіальні комісії для проведення «референдуму». О 8 годині ранку в неділю на Донбасі відкриються 1527 дільниць, стверджує Лягін, закриються вони о 22:00. Міжнародних спостерігачів на ньому не буде – ніхто не захотів приїхати. Безпеку дільниць, за словами Лягіна, забезпечуватимуть "ентузіасти".

Джерело: УНІАН

Читайте також: