fbpx
Політика

Рогозін заявив, що Румунія не пропускає його літак

Віце-прем’єр Дмитро Рогозін, який повертається з Придністров’я до Москви, повідомив, що влада Румунії не дозволяє проліт його літака через свій повітряний простір.

"Румунія на вимогу США закрила моєму борту повітряний простір. Україна знову не пропускає", – повідомив він на своїй сторінці в Twitter. "Вилітаю, незважаючи на заборону", – додав Рогозін.

Спецпредставник президента по Придністров’ю заявив, що і надалі не збирається скасовувати поїздки в Тирасполь. "Наступного разу полечу на ТУ-160", – пригрозив Рогозін почати використовувати надзвуковий стратегічний бомбардувальник – ракетоносець.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Два дні тому у російського віце-прем’єра також виникли транспортні проблеми, але в той раз він тільки прямував до столиці невизнаної республіки, щоб взяти участь у параді Перемоги. Тоді його літак, що слідував до Кишинева, не пустили в український повітряний простір, в результаті чого він змушений був летіти через Болгарію і Румунію.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Дмитро Рогозін пізніше в Facebook опублікував пояснення румунської сторони, де говорилося, що його проліт у повітряному просторі Румунії заборонений у зв’язку з санкціями Євросоюзу.

Читайте також: