fbpx
Політика

Євросоюз спростив отримання віз до країн Шенгену для українців

Європейський союз скоротив список документів, які необхідні українським громадянам для отримання шенгенської візи. Про це в четвер, 8 травні 2014 року, на прес-конференції повідомив директор департаменту інформації МЗС України Євген Перебийніс, передають ЗМІ.

«29 квітня цього року Єврокомісією було затверджено список документів, який повинен подаватися українськими громадянами в консульські установи країн – членів Євросоюзу на території України для оформлення віз», – заявив Євген Перебийніс.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Згідно зі словами дипломата, «даний список передбачає надання українськими громадянами при оформленні шенгенської візи 4 документів, які підтверджують джерело доходів в Україні, підтвердження наявності житла під час перебування в державах шенгенської зони, мета поїздки, наявність коштів для здійснення поїздки».

Перебийніс також зазначив, що в міністерстві закордонних справ України позитивно оцінюють даний крок з боку Євросоюзу і розраховують на збільшення числа багаторазових віз терміном дії від трьох до п’яти років.

Читайте також: