fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Вогонь у Будинку профспілок Одеси поширювався по коридорах перших поверхів – ОБСЄ

Представники місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) провели огляд Будинку профспілок в Одесі. За підсумками огляду експерти дійшли висновку, що вогонь всередині Будинку профспілок поширювався по коридорах перших двох поверхів. Така думкаекспертів значиться в звіті місії ОБСЄ в Україні.

«Моніторингова місія ОБСЄ відвідала одеський Будинок профспілок, який відкрили для доступу після пожежі 2 травня. Як виявилося, пожежа в будівлі поширювалася по коридорах першого і другого поверхів», – сказано в опублікованій доповіді по Одесі.

У документі місії ОБСЄ щодо пожежі в Будинку профспілок зазначається, що одеські чиновники проінформували спостерігачів місії про кількість загиблих у масових заворушеннях. Зокрема, в результаті зіткнень загинуло 46 осіб. У звіті ОБСЄ наголошується, що серед загиблих є і 5 осіб, у яких були виявлені вогнепальні поранення. Йдеться про людей, які загинули в зіткненнях на Соборній вулиці.

«Велика частина жертв уже ідентифікована і встановлена ​​як жителі Одеси та сусідніх областей», – додали спостерігачі ОБСЄ.

Раніше свої коментарі щодо зіткнень в Одесі висловили і в МЗС РФ. Зокрема, російська сторона звинуватила нападників в «чистому фашизмі».

«Ми не дозволимо замести під килим факти, закривши розслідування від громадськості. Ми будемо домагатися, щоб правда була віддана гласності», – запевнили в Москві.

Нагадаємо, що у Верховній Раді готові створити тимчасову слідчу комісію, яка займеться розслідуванням трагедії в Одесі. Про це повідомили в «Батьківщині». У партії також вважають, що потрібно розслідувати пожежу в Будинку профспілок. Також у партії сказали, що ізраїльські фахівці зі спецслужб і ФБР нададуть офіційному Києву допомогу в розслідуванні трагедії в Будинку профспілок.

Читайте також: