fbpx
Політика

Німеччина розповіла, як подолати кризу в Україні за п’ять кроків

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер запропонував для України план по виходу з кризи, який складається лише з п’яти пунктів. Свою думку з «українського питання» Франк-Вальтер Штайнмайер висловив у статті, яку у вівторок опублікували німецькі ЗМІ. Думку дипломата передає «Укрінформ».

Зокрема, глава МЗС Німеччини запропонував посилити посередницьку роль ОБСЄ, а також провести другі переговори в рамках «Женевської четвірки». Відзначимо, що йдеться про 4 -х сторонні переговори за участю Євросоюзу, США, України та Росії.

«На мій погляд, сьогодні насамперед важливі наступні п’ять кроків», – заявив Штайнмайер.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

По-перше, німецький дипломат пропонує провести другий раунд міжнародних переговорів щодо кризи в Україні. Штайнмайер вважає, що другі «Женевські переговори» були б потужним політичним сигналом про те, що всі сторони зустрічі визнають домовленості, а також хочуть їх реалізовувати.

По-друге, глава МЗС Німеччини підкреслив і важливість проведення виборів президента України, які намічені на 25 травня 2014 року. За його словами, вибори зможуть «демократичним способом узаконити владу нового керівництва України». Крім того, прийдешні вибори посприяють стабілізації економічної та політичної ситуації в Україні.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

По-третє, Штайнмайер пропонує посилити роль ОБСЄ як посередник. Зокрема, дипломат пропонує проводити конференції та круглі столи на місцевому, регіональному та національному рівнях.

По-четверте, німецький дипломат хоче провести дискусію щодо питання конституційної реформи в Україні. Він вважає, що до дискусії потрібно залучити представників усіх областей та громадськості України.

П’ятим пунктом глава МЗС Німеччини назвав «роззброєння угруповань і звільнення захоплених адміністративних будівель».

Читайте також: