fbpx
Політика

В Одесі родичі загиблих у вогні відмовилися від масового похорону

Начальник відділу по зв’язках із ЗМІ Одеської міської ради Наталія Мальцева повідомила, що до вівторка в Одесі були поховані майже 20 загиблих під час зіткнень.

За її словами, мешканці досі несуть квіти в пам’ять про загиблих на Куликове поле. «На сьогоднішній день поховано 18 осіб – вчора було 6, сьогодні 12. Кожен день когось ховають за заявою родичів. Ховати будуть на різних кладовищах. Родичі не виявляють бажання масового похорону», – сказала Наталія Мальцева.

Вона також повідомила, що місцева міська влада надає допомогу родичам загиблих в організації похорону, а далі з ними обов’язково будуть працювати соціальні служби.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Усім, хто ховає, надають моментальну допомогу на всіх кладовищах, де вони виявляють бажання поховати родичів, в тому місці, в якому вони хочуть. Виявляється повністю вся необхідна підготовка. І потім з кожною родиною постраждалих вже далі працюватиме соціальний працівник, до кожної ситуації буде індивідуальний підхід. Десь сім’я втратила годувальника, десь матір, комусь треба оформляти пенсію. Є ціла програма», – сказала глава відділу одеської міськради.

Вона нагадала, що на організацію похорону загиблих під час подій другого травня з міського бюджету виділяється матеріальна допомога по десять тисяч гривень.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше Головне управління МВС України в Одеській області офіційно повідомило, що жертвами заворушень і пожежі в місті стали 46 людей, ще троє пропали без вісті. Так само стало відомо, що в ніч на вівторок судмедексперти завершили упізнання загиблих. За їхніми звітами, п’ять загиблих були застрелені, вісім загинули при падінні з висоти, рятуючись від вогню і переслідувачів, інші 24 померли від опіків і отруєння чадним газом. Серед жертв – шестеро жінок, вік загиблих становить від 18 до 62 років.

Читайте також: