fbpx
Політика

Децентралізація повинна бути збалансованою і розумною – Тимошенко

 Кандидат у президенти України від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вважає, що децентралізація влади сприятиме більш динамічному розвитку регіонів. За її словами, децентралізація – це стратегічне завдання керівництва країни. Однак, як вона зазначила, децентралізація повинна бути збалансованою і розумною, без втрати керованості країною.

Юлія Тимошенко переконана, що децентралізація повинна проходити разом з потужною підтримкою села, глибокою реформою місцевого самоврядування та адміністративного устрою. Більш того, на думку екс-прем’єра, децентралізація повинна бути основою програми будь-якого політика, який претендує на місце губернатора або президента.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що попередні президенти, заради зміцнення своєї влади і побудови авторитарного режиму, робили ставку на безправ’я, безпорадність і фінансову виснаженість регіонів, повну залежність від центральної влади. Зокрема, як вона зазначила, Янукович довів залежність регіонів від центральної влади до максимуму, оскільки сконцентрував у своїх руках майже всі можливості і фінансові потоки.

На її думку, саме все це і призвело до напруженої соціально-економічної ситуації і стало підставою для сепаратизму.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Це призвело до того, що ні одне повноваження, яке вам делеговано, не могло бути здійснено так, як це передбачено законом. Напружена соціальна ситуація в регіонах сьогодні, в тому числі, є ґрунтом для того сепаратизму, який роздувається в регіонах. Люди, які відчували себе економічно і соціально обезкровленими, стають "базою" для руху сепаратизму, який ініційований Кремлем», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте також: