fbpx
Окупація Криму

Влада Туреччини допоможе Джемільову повернутися до Криму

Турецька влада пообіцяла лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемільову допомогти повернутися на територію Кримського півострова. За словами самого Джемільова, влада цієї країни повинна зв’язатися з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним вже найближчим часом. Інформацію про це надав «5 канал».
 
«Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв мені, що найближчим часом він зв’яжеться з Путіним. Він також пообіцяв вирішити це питання виключно мирним шляхом», – прокоментував ситуацію лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемільов.

За словами Джемільова, керівництво Туреччини попросило його, щоб уникнути кровопролиття, покинути кордон півострова і повернутися в Київ.
 
«А вже потім вони пообіцяли вирішити це питання», – розповів Мустафа Джемільов.

Як повідомлялося раніше, лідер кримсько-татарського народу виїхав з Криму 22 квітня для участі в міжнародних зустрічах. Після цього незаконна влада Криму вручила Джемільову акт, згідно з яким він не може відвідувати територію півострова найближчі 5 років. Вчора Джемільов знову спробував потрапити до Криму, але знову отримав відмову.

 

Джемільова не пустили до Криму (відео):

Читайте також: