fbpx
Політика

Чеський офіцер: «Викрадених спостерігачів ОБСЄ тримали в холодному і тісному підвалі»

Йозеф Пршеровскі – один з восьми іноземних членів групи ОБСЄ, яка потрапила в полон в Слов’янську – розповів в ефірі чеського телебачення ČT24, що перші години їх тримали в тісному холодному підвалі.

"Найгіршими були перші вісім чи десять годин, із зав’язаними очима нас супроводжували і в туалет", – розповів Пршеровскі і додав, що у всіх затриманих відібрали шнурки від взуття та оглянули, чи не ховають ті щось в черевиках.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

" Приміщення, де утримували членів групи ОБСЄ було невелике, приблизно 15 на 30 метрів. Також було холодно, не більше восьми градусів. Спати ми не могли, глина, три лампочки – і це все. Думали про все: і про сім’ю, і про те, що можемо і не вибратися", – продовжив свою розповідь Йозеф Пршеровскі .

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, третього травня військові інспектори місії ОБСЄ були звільнені з полону у Слов’янську. У звільненні експертів ОБСЄ брав участь представник президента Росії Володимир Лукін. СБУ і МЗС України стверджує, що звільнити заручників вдалося лише після отримання сепаратистами відповідних інструкцій з Москви.

Читайте також: