fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сепаратисти на травневі свята активізувалися з метою зриву виборів президента, – Генпрокуратура України

З метою зриву виборів президента України і розколу держави сепаратисти в дні травневих свят значно активізували свою діяльність. Про це в неділю, 4 травня 2014 року, повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

«Так, 1 травня 2014 року під час погрому екстремістами будівлі Донецької обласної прокуратури 23 співробітники правоохоронних органів і військовослужбовці Національної гвардії отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Приблизно півтори тисячі людей стали учасниками масових заворушень 2 травня в Одесі, в результаті яких, за останньою інформацією, загинули 46 осіб, приблизно 90 осіб було госпіталізовано. При цьому сепаратисти залучають до блокування адміністративних будівель та вчинення опору антитерористичної діяльності військових формувань і спецпідрозділів Збройних сил України місцевих жителів, зокрема дітей і жінок», – відзначили в прес-службі Генпрокуратури України.

У зв’язку з цим Головне управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генпрокуратури просить жителів південно-східних регіонів України не піддаватися на провокації диверсантів зі зброєю і організаторів масових заворушень і утриматися від участі в них.

«Подібні дії несуть пряму загрозу українському конституційному ладу, її суспільній безпеці та територіальній цілісності, і будуть розцінюватися владою як співучасть у скоєнні тяжких злочинів проти авторитету органів державної влади та громадської безпеки, за що Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність аж до позбавлення волі строком до п’ятнадцяти років», – наголошується в заяві прес-служби українського наглядового відомства.

Читайте також: