fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Луценко: До подій в Одесі привели партійні квоти в міліції

До недавньої трагедії в Одесі привели призначення міліцейського керівництва в регіонах «по партійній приналежності». Таку думку висловив Юрій Луценко, радник виконуючого обов’язки президента України. Зіткнення в Одесі політик прокоментував на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

«Події в Одесі – насамперед, результат партійних квот. Я спочатку говорив, що призначати колишнього даішника Закарпаття Луцюка керівником Одеського УМВС – абсолютна дурість», – заявив Луценко.

Радник Турчинова сказав, що з такою думкою погодився навіть глава МВС України Арсен Аваков. Незважаючи на це, депутат від «Батьківщини» Дубовий вирішив, що призначення Луцюка є «квотою за вірність». Юрій Луценко стверджує, що міліціонери не діяли під час масових зіткнень в Одесі.

«Міліція злочинно не діяла в Одесі, споглядаючи зосередження приїжджих "колорадів" в центрі міста», – додав радник в.о. президента.

Колишній міністр внутрішніх справ сказав, що саме в день зіткнень 3 з 4-х начальників районних відділів міліції в Одесі поїхали у відпустку. Крім того, міліціонери не розробили жодних планів засобів і сил на заплановані масові мітинги.

«Негласно в ручному режимі всім керував Фучетжі, заступник з громадської безпеки», – стверджує Луценко.

За наявними даними, начальником міськуправління МВС України в Одесі став представник місцевого кримінального авторитета, який є і депутатом «Партії регіонів».

«Під його керівництвом міліціонери фактично стали на захист терористів. Вони камінням, а потім і автоматами вбивали українських демонстрантів», – підсумував Луценко.

Читайте також: