fbpx
Окупація Криму

Росія перекинула до Криму новітні винищувачі?

Керівництво Російської Федерації істотно підсилює свою військове угрупування, яке знаходиться на території окупованого Кримського півострова. Зокрема, російська сторона перекидає до Криму не тільки військові підрозділи, а й авіацію. Про це повідомляє агентство «Укрінформ», посилаючись на інформованого військового експерта з Криму.

«Весь день у суботу небо над Кримом було темним від польотів російської авіації. Такого масованого перекидання авіації, напевно, не було з часів окупації Криму німцями в 1941 році», – заявив експерт.

Як зазначив співрозмовник агентства, до Криму з материкової частини Російської Федерації були перекинуті кілька десятків винищувачів сімейства Су і МіГ. За словами експерта, йдеться про перекидання в Крим авіаційного полку. Також повідомляється про перекидання в Крим новітніх літаків, які можуть бути четвертого покоління.

Додамо, що очевидці спостерігали в небі над Кримом і пересування декількох реактивних бомбардувальників типу Ту -22. Стало відомо, що на військовому аеродромі Бельбек під Севастополем сіло не менше десяти військово-транспортних літаків Іл-76, на борту яких були десант і спецтехніка.

Експерт не виключає того, що таке посилення угруповання російських військ до Криму на додаток до нині існуючих засобів і сил Чорноморського флоту свідчить про створення «кільця напруженості». Йдеться про «кільце», яке Російська Федерація створює навколо південно-східної частини України.

«У зв’язку з усіма останніми подіями на південному сході України не виключено, що, нарощуючи угрупування в захопленому Криму, Російська Федерація буде стискати збройне кільце, погрожуючи східним і південним регіонам», – додав експерт.

Варто відзначити, що очевидці помітили в Сімферополі передислокацію 43-х одиниць військової авіатехніки.

Читайте також: