fbpx
Новини світу

Звільнені в Слов’янську інспектори ОБСЄ прибули до Києва

У Київ прибули звільнені в Слов’янську інспектори ОБСЄ.

 До Києва прибули визволені із заручників у Слов’янську військові інспектори ОБСЄ. Про це УНН повідомили у прес-службі КМУ. Серед них четверо громадян Німеччини, громадяни Чехії, Польщі та Данії. Також були звільнені пятеро громадян України – Ігор Туранський, Олександр Матвієнко, Валерій Удод, Олексій Плющев та Андрій Колодка.

 В аеропорту їх зустріли Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, в. о. Міністра закордонних справ Андрій Дещиця, заступник Міністра оборони Ігор Кабаненко, Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістоф Вайль, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данія в Україні Мерете Юль, Тимчасово повірений у справах Польщі в Україні Даріуш Гурчинський.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Арсеній Яценюк висловив співчуття сім’ям загиблих в трагічних подіях в Україні. "Це повинно стати сигналом для всіх. Примирення і мир – це єдиний шлях, як врятувати Україну і зробити її процвітаючою європейською державою", – сказав він. А.Яценюк повідомив, що поспілкувався з українськими військовими, які перебували в заручниках: "Вони мужньо вистояли із нашими західними колегами. Будь-які спроби "розколоти" їх не вдалися, і всі тримались в єдності. Якщо ми єдині, тоді ми сильні". "Наші мужні військові вистояли і вижили", – додав глава уряду.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Арсеній Яценюк підкреслив, що в полоні залишаються бійці спецпідрозділу «Альфа». Він повідомив, що на нещодавній зустрічі з представниками Служби безпеки України звернувся до керівництва СБУ «негайно повернути їх до Києва живими та неушкодженими". Глава Уряду подякував усім, хто брав участь в операції з визволення військових інспекторів ОБСЄ. Нагадаємо, минулого тижня у Слов’янську за підозрою в шпигунстві затримали групу спостерігачів.

 Джерело: УНН

Читайте також: