fbpx
Політика

Валерія Лутковська: «На території України, фактично, йде неоголошена війна»

Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська у своєму зверненні до громадян України зазначила, що на території України "фактично, йде неоголошена війна".

"Сьогодні Україна переживає новий етап випробувань. Відстоявши своє право на демократичне майбутнє, сплативши за це кров’ю своїх синів, наша держава зіткнулася зі страшною зовнішньою загрозою, яка має на меті змінити долю нашої країни, позбавити її незалежності заради геополітичних інтересів лідерів сусідньої держави. На нашій території фактично йде неоголошена війна, в якій гинуть наші громадяни", – підкреслила В. Лутковська.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За її словами, вороги України намагаються послабити країну зсередини, приймають надзвичайні інформаційні, політичні та військові зусилля для розв’язання громадянської війни.

"Вчора в Одесі сталися жахливі події – загинули десятки громадян України. Висловлюю глибоке співчуття сім’ям і близьким загиблих у зв’язку з їх непоправною втратою", – зазначила Лутковська.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Водночас омбудсмен звернулася із закликом до кожного українця, з проханням об’єднатися перед лицем загрози прямої агресії, щоб боротися за право самостійно визначати майбутнє держави.

Читайте також: