fbpx
Політика

У Швейцарії розширили “чорний” список українців і росіян

Десять громадян Російської Федерації та п’ять представників південно-східних регіонів України поповнили список санкцій, який оприлюднили в уряді Швейцарії. Причиною для поповнення списку санкцій стала триваюча українська криза. Про це стало відомо з відповідного повідомлення, яке розмістили на сайті Державного секретаріату економіки Швейцарії. Про розширення "чорного" списку передає агентство «Німецька хвиля».

Стало відомо, що документ набрав законної сили увечері в п’ятницю, 2 травня.

В перелік осіб, на яких Швейцарія поширює свої санкції, увійшли заступник глави уряду РФ Дмитро Козак, уповноважений представник президента РФ в АР Крим Олег Белавенцев, міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, в.о. губернатора міста Севастополя Сергій Меняйло, сенатор від виконавчої влади Республіки Крим Ольга Ковітіді. Крім того, під санкції Швейцарії потрапили і віце- спікери Державної думи РФ Сергій Невєров і Людмила Швецова, керівник ГРУ Генерального штабу ЗС РФ Ігор Сергун, керівник Генерального штабу РФ Валерій Герасимов, працівник ГРУ Ігор Стрєлков. З української сторони в список потрапили лідери сепаратистів з південного сходу Валерій Болотов і Герман Прокоп’єв, керівник самопроголошеної Донецької народної республіки Сергій Пургин, а також «чиновники» з нелегітимного керівництва Донецької народної республіки Сергій Циплаков і Денис Пушілін.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Всім особам, чиї імена значаться в списку санкцій, заборонили в’їзд на територію Швейцарії. Відзначимо, що на території Швейцарської Конфедерації для зазначених осіб вводяться обмеження на проведення фінансових операцій.

Нагадаємо, що раніше до списку санкцій уряду Швейцарії включили 33 громадянини Російської Федерації. В даний момент в "чорному" списку Швейцарії фігурує 48 імен.

Читайте також: