fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бійня в Одесі стала результатом провокації Росії, – військовий експерт

 Д. Тимчук: вчорашня "бійня" в Одесі стала результатом операції, яку координували з Росії.

   Вчорашні провокації в Одесі, які потягли за собою численні людські жертви, стали результатом операції, Яка проводилась і координувалася Росією. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає УНН.

 Як зазначив Д.Тичук, за даними групи “Інформаційний Опір” із початку березня і до кінця квітня 2014 констатувалося прибуття на територію Придністров’я підрозділів ЗС РФ і ГРУ ГШ ЗС РФ, козацтва та представників російських ультранаціоналістичних організацій.

 “З середини квітня наші джерела в Республіці Молдова фіксували прибуття до Кишинева з Росії груп молодих людей спортивної статури, що відправлялися далі на територію Придністров’я. Їх супроводжували співробітники ФСБ РФ. У результаті до початку травня на території Придністров’я було зосереджено близько 1700 російських військовослужбовців і близько 2200 координованих ФСБ представників різних російських організацій (в основному — козацтва).

 Із загального числа російських військовослужбовців близько 800 осіб — у складі підрозділів ГРУ ГШ ЗС РФ. Про це протягом березня- квітня ми повідомляли у зведеннях групи „Інформаційний опір“.

 За нашими даними, з кінця квітня закидали на територію України ДРГ російського спецназу і групам провокаторів ставилося завдання, у взаємодії з місцевими проросійськими сепаратистами, дестабілізувати ситуацію на півдні України. І в першу чергу — в Одесі. Активна фаза операції, метою якої було захоплення місцевих органів влади, намічалася на 9 травня — коли під ідеологічними гаслами Дня Перемоги з’являлася можливість ініціювати активність проросійськи налаштованої частини населення. Після досягнення тактичних успіхів в Одесі подібні акції, за допомогою прибулих „туристів Путіна“, повинні були ініціюватися в Миколаєві і Херсоні. Однак початок активної фази АТО в Слов’янську змусив російське керівництво форсувати події на півдні України з метою змусити українських силовиків терміново перекидати сили і засоби з Донбасу. Трагічний підсумок цієї жахливої ​​провокації ми і спостерігали вчора в Одесі”, — зазначив Д.Тимчук на своїй сторінці у Фейсбук.

 Як повідомляв УНН, за даними правоохоронців під час подій в місті Одесі загинуло 37 осіб та майже 200 людей отримали поранення серед яких і 22 правоохоронця.

 Джерело: УНН

Читайте також: