fbpx
Політика

Лукін повідомив, що в Слов’янську звільнили спостерігачів ОБСЄ

Представник президента Росії Володимир Лукін повідомив, що всі затримані минулого тижня іноземні військові спостерігачі від ОБСЄ звільнені в українському Слов’янську.

«Звільнили всіх 12 осіб, які у мене в списку», – сказав Лукін.

Напередодні в німецьких засобах масової інформації повідомлялося, що затримані на сході України міжнародні спостерігачі ОБСЄ евакуйовані із зони бойових дій в Слов’янську.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня військові спостерігачі з ряду країн ОБСЄ були затримані під Слов’янськом разом з співробітниками СБУ, що супроводжували їх. Іноземці перебували на території України на запрошення київської влади відповідно до норм Віденського документа з мір підвищення довіри у військовій сфері.

На думку постійного представника Росії при Радбезі ООН Віталія Чуркіна, рішення нового керівництва України відправити спостерігачів від країн-учасниць ОБСЄ на південний схід України можна назвати провокацією або «дурістю». Перед цим президент Росії Володимир Путін зазначив, що сподівається на швидке вирішення ситуації з затриманням спостерігачів місії ОБСЄ в Україні, однак, додав він, організації необхідно було перед тим, як відправляти групу експертів у супроводі українських військових, домовлятися з представниками південного сходу країни.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Читайте також: