fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Клименко заявляє про свою непричетність до безладів в Одесі

Клименко заперечує свою причетність до фінансування бойовиків в Одесі.

 Екс -глава Міністерства доходів і зборів України Олександр Клименко категорично заперечує свою причетність до фінансування бойовиків, чиї дії вчора в Одесі призвели до десяткам людських жертв.

Про це Клименко написав на своїй сторінці в Facebook. "Я категорично заявляю, що не маю ніякого відношення не те що до фінансування, а навіть просто підтримки протестних рухів в Україні", – заявив Клименко.

При цьому він зажадав від нинішньої української влади підкріпити відповідні звинувачення з її боку доказами. "Де докази? Або до чого вони взагалі, коли просто потрібно знайти крайніх? Чому цю абсурдну заяву СБУ зроблено через прес-службу? Боїмося взяти на себе відповідальність не тільки за ситуацію в Одесі та в інших регіонах, а й навіть за власні слова?!" – заявив екс-міністр.

Клименко висловив упевненість, що "вина за криваву п’ятницю в Одесі повністю лежить на чинній владі".

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинули кілька активістів. Потім активісти на Куликовому полі знесли табір сепаратистів, які забарикадувалися в Будинку профспілок. У будівлі почалася пожежа, в результаті якої також загинули люди. За останніми даними, в Одесі після вчорашніх зіткнень між проукраїнськими активістами і сепаратистами в лікарні звернулися 214 постраждалих, з них 27 – у дуже важкому стані. Загинули 46 осіб. Сьогодні в СБУ заявили, що заворушення 2 травня в Одесі профінансовані колишнім першим віце-прем’єром України Сергієм Арбузовим і екс-міністром доходів і зборів України Клименком, які входять до найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича.

Джерело: УНІАН

Читайте також: