fbpx
Ситуація на Південному Сході України

МЗС України висловив співчуття родинам загиблих в результаті безладів в Одесі

 МЗС України засуджує дії сепаратистів в Одесі і висловлює співчуття сім’ям загиблих в результаті заворушень.

 Міністерство закордонних справ України засуджує вчорашні дії сепаратистів в Одесі, інспіровані іноземними диверсантами, і висловлює співчуття сім’ям загиблих. Про це йдеться в заяві МЗС, переданій УНІАН.

"Масштаб драми вражає. Ці події розглядаємо як продовження підривних зусиль проти нашої держави з загрозою для життя і безпеки наших громадян. Рішуче засуджуємо дії, які націлені на розкол України і дестабілізацію ситуації на півдні країни", – наголошується в документі.

У МЗС також заявляють, що події в Одесі свідчать, що "підривна сепаратистська діяльність в Україні приречена на поразку, оскільки українські громадяни не тільки не підтримують т. з. «сепаратистів», а й рішуче відкидають будь-які замахи на соборність нашої держави та чинять опір терористам і бойовикам".

"Висловлюємо глибокі людські співчуття у зв’язку з трагедією. Правоохоронними органами України проводиться комплексне, всебічне та об’єктивне розслідування цих трагічних подій, і винні мають бути покарані", – відзначили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинули кілька активістів. Потім активісти на Куликовому полі знесли табір сепаратистів, які забарикадувалися в Будинку профспілок. У будівлі почалася пожежа, в результаті якої також загинули люди. За останніми даними, в Одесі після вчорашніх зіткнень між проукраїнськими активістами і сепаратистами в лікарні звернулися 214 постраждалих, з них 27 – у дуже важкому стані. Загинули 46 осіб.

Джерело: УНІАН

Читайте також: