fbpx
Політика

Україна здивована реакцією РФ на дії активістів в Калінінграді, які вивісили прапор ФРН над будівлею ФСБ і були за це заарештовані

Події в Калінінграді підкреслюють подвійні стандарти Кремля – МЗС.

 Міністерство закордонних справ України прокоментувало повідомлення ЗМІ про арешт в Росії трьох активістів, які вивісили прапор ФРН над будівлею ФСБ в Калінінграді «як символ необхідності виходу Калінінградськоъ області зі складу Росії та її приєднання до Європейського Союзу».

Про це повідомляє Департамент інформаційної політики відомства. Зокрема у коментарі МЗС наголошується, що «викликає подив, що в той же час подібні дії сепаратистів на сході України, здійснювані із застосуванням зброї, захопленням адміністративних будівель і заручників, всіляко заохочуються офіційною російською владою.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Більш того, російська сторона ще й цинічно вимагає звільнити окремих лідерів сепаратистів, які були затримані не просто за підняття іноземного прапора над українськими адміністративними будівлями, а за організацію насильницьких акцій, спрямованих на розкол країни і приєднання її окремих частин до іноземної держави».

«Це є ще одним прикладом подвійних стандартів Кремля, свідченням його безпосереднього залучення до дестабілізації ситуації в східних областях України», підкреслено в коментарі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Джерело: УНІАН

Читайте також: