fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Харкові СБУ затримала екстремістів, які планували 9 травня здійснити вибухи під час масових заходів

 У Харкові СБУ припинила підривну діяльність групи осіб, які 9 травня під час масових заходів планували здійснити вибухи.

  У Харківській області СБУ викрила та припинила підривну діяльність екстремістської групи, яка для ескалації ситуації в регіоні готувала диверсійні акції під час травневих свят, зокрема, учасники групи планували здійснити 9 травня вибухи під час масових заходів з нагоди Дня Перемоги.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, 30 квітня в Харкові в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) затриманий лідер громадського проросійського об’єднання «Велика Русь» Юрій Апухтін.

Співробітники СБУ провели обшук у приміщенні обласного осередку цієї організації. У її офісі виявлено та вилучено гранату «Ф- 1», пістолет «Зоракі», пристосований для стрільби бойовими зарядами, патрони, готівку, російську символіку і листівки сепаратистського характеру.

Слідчі дії тривають.

За матеріалами: УНІАН  

Читайте також: