fbpx
Без категорії

Віце-президент МОК назвав підготовку до Ігор-2016 в Бразилії найгіршою

Віце-президент Міжнародного олімпійського комітету  (МОК) і член координаційної комісії з організації майбутніх змагань Джон Коутс заявив, що столиця літньої Олімпіади 2016 року – Ріо-де-Жанейро – не готова до проведення Ігор.

За словами Коутса, підготовка до Олімпіади проходить набагато гірше, ніж у 2004 році, коли Ігри проводилися в грецькій столиці Афінах. Він зазначив, що будівництво деяких об’єктів ще не почалося, а терміни зведення інфраструктури постійно переносяться. Особливе нарікання, на думку Коутса, викликає якість води в місті.

"Місту також необхідно провести ще кілька соціальних акцій, – продовжив Коутс, який напередодні виступив на форумі в австралійському Сіднеї. – МОК організував спеціальні сили, щоб прискорити підготовку, проте ситуація залишається критичною. МОК підключив додаткові сили, що раніше не робив, тому що немає плану Б. Ігри в будь-якому випадку пройдуть в Ріо".

Віце-президент МОК зауважив, що в оргкомітет Ігор в Ріо входить стільки ж людей, скільки і в оргкомітет Олімпіади в Лондоні – 600, проте всі вони, мабуть, не мають необхідного досвіду. Він також нагадав, що вже цього року місто має почати приймати тестові змагання на олімпійських об’єктах, однак, на сьогоднішній день, в департаменті оргкомітету з тестових змагань працюють всього лише дві людини.

Читайте також: