fbpx
Політика

Ештон, у зв’язку із замахом на Кернеса, стурбована безпекою в Україні

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон засудила замах на мера Харкова Геннадія Кернеса, що відбувся напередодні. У своїй заяві, опублікованій на офіційному сайті Євросоюзу, вона висловила занепокоєння ситуацією з безпекою в Україні.

"Я стурбована погіршенням ситуації з безпекою в Східній Україні. Спіраль насильства і залякування підриває нормальне функціонування легітимних державних установ. Кілька людей були вбиті, поранені, піддалися тортурам або викрадені в останні кілька днів. Особливо я засуджую стрілянину в мера Харкова Геннадія Кернеса сьогодні і захоплення військових спостерігачів від держав-учасниць ОБСЄ у Слов’янську збройними сепаратистами, починаючи з минулої п’ятниці", – заявила Ештон.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Ештон закликала всі сторони конфлікту негайно звільнити всіх осіб, захоплених озброєними людьми на сході України. Також верховний представник висловила стурбованість випадками нападів на журналістів і погіршення свободи ЗМІ в східній Україні, в тому числі незаконного захоплення телевізійних веж.

На думку Кетрін Ештон, всі події,  суперечать спільній заяві щодо України прийнятій 17 квітня в Женеві.

Читайте також: