fbpx
Політика

Віктор Балога пропонує відмовитися від святкування 1 та 9 травня

 Народний депутат України Віктор Балога вважає, що українська влада має відмовитися від святкових концертів, парадів та інших урочистостей на 1 і 9 травня. За його словами, Україна фактично перебуває в стані війни з Росією і тому було б розумніше зосередитися на будівництві нових ліній оборони, а не на святкових феєрверках.

Також він зазначив, що 1 травня країні нема чого відзначати. ​​

«І я дуже радий, що наше суспільство вже сприймає цю дату тільки як додаткові вихідні, без домішок радянської пропаганди. А якщо комусь з політиків – ленінців і хочеться організовувати «маївки», то держава не повинна виступати спонсором цієї клоунади», – підкреслив Віктор Балога.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім того, він вважає, що справжні ветерани позитивно сприймуть поверненню 9 травня його істинного значення.

«Саме в цей день ми повинні згадувати всіх загиблих, шанувати сиріт, вдів і тих, хто залишився в живих. А не возити по Хрещатику БТРи під звуки московських курантів», – додав Віктор Балога.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

При цьому нардеп звернув увагу, що  йдеться не про війну з радянськими датами і не про формат проведення вихідних. За його словами, влада повинна продемонструвати, що відмовляється від радянських ідеологічних лекал і тоталітарних комплексів і реально вводить принципи, за якими живе європейське співтовариство.

Читайте також: