fbpx
Політика

У Києві сформують новий спецпідрозділ міліції

У Києві створять новий спецпідрозділ, який носитиме назву – «Патрульна служба особливого призначення». Повідомляється, що новий підрозділ займатиметься охороною порядку в місті та його бійців можна буде впізнати по чорній формі і зброї.

«Новий підрозділ набираємо з усіх бажаючих – контрактники, офіцери запасу, активісти Майдану, колишні міліціонери і навіть бармени. Головна умова – відсутність судимостей і вік до 45 років. У підрозділі буде 400 осіб – загони «Київ- 1» і «Київ – 2», – розповіли в київській міліції.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У відомстві визнали, що для охорони порядку в Києві не вистачає міліціонерів, до того ж, події на сході країни вимагають посилення патрулів. У главки пояснили, що відбір і навчання кандидатів буде проходити в прискореному режимі.

«Вже пройшли відбір 150 чоловік. З усіх відмовився лише один. Для несення служби на вулицях бійцям видадуть зброю – ПМ або АКУ. Бійці будуть нести службу з патрулювання і охорони важливих об’єктів», – розповіли в Управлінні МВС. Планується, що зарплата бійців спецпідрозділу буде вищою, ніж у звичайних міліціонерів, які отримують близько двох тисяч гривень.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Все залежить від фінансування. Точні ставки поки невідомі. Хлопців одягнемо у форму чорного кольору. Її дизайн розробляється, вона буде максимально зручною», – кажуть у міліцейському главку.

Читайте також: