fbpx
Новини світу

Відомого в Росії нарколога Назаралиева висунули на Нобелівську премію

   Відомого професора психіатра Женішбека Назаралиева висунули на Нобелівську премію миру. Ініціаторами виступила громадська організація з Ємену Life Friends. У супровідному листі Нобелівському комітету вона зазначила: за 25 років медичної практики професор Назаралієв вилікував 17 тис. хворих алкоголізмом і наркоманією з багатьох країн світу, він першим на пострадянському просторі відкрив приватний медичний центр і виступив новатором в області наркології зі своїм авторським методом.

 Крім медичної діяльності Назаралієв активно займається громадською роботою. Він очолює антинаркотичну організацію «Всесвітня Ліга "Розум без наркотиків"».

 Президент Life Friends Ахмед аль- Асбах підкреслив, що професор Назаралієв «служить людству і став рятувальним кругом для мільйонів наркоманів і залежних людей у світі».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 У 2014 році Назаралієв розширив область своєї діяльності і тепер також допомагає людям з психологічними проблемами. Медичний центр доктора Назаралиева був перетворений в Євразійський центр психологічного здоров’я, де вже проходять лікування пацієнти, які страждають різними невротичними розладами. Накопичений досвід реабілітації людей з наркотичною та алкогольною залежністю застосовується в лікуванні наслідків стресу, фобій, глибоких депресій, обсесивно-компульсивних неврозів, нав’язливих станів, важких форм безсоння та інших відхилень психіки.

 Також президент громадського фонду з Ємену пан аль- Асбах почав активно просувати кандидатуру професора Назаралиева на Нобелівську премію миру в науковому співтоваристві і серед інших громадських організацій. Співпрацювати в питанні висунення професора Назаралиева погодилися Британська академія розвитку і здоров’я людини, Європейська академія, об’єднуюча всіх європейських вчених, і Арабська академія.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 «Для отримання Нобелівської премії миру нам потрібно реалізувати глобальні ідеї Всесвітньої Ліги, а це займе ще близько 25 років. Але, тим не менше, мені приємно, що арабські колеги відзначили мої сьогоднішні заслуги і роблять все від них залежне, щоб зробити мене лауреатом однієї з найпрестижніших премій у світі», – прокоментував повідомлення професор Назаралієв.

Читайте також: