fbpx
Економіка

Громадянам варто подбати про подання декларації про доходи

  Подання податкової декларації про майновий стан і доходи передбачено Конституцією України та Податковим кодексом України.

 Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV ПКУ. Тобто граничний термін подання декларації для платників, які зобов’язані подавати декларацію — 30 квітня 2014 року.

 Обов’язкове подання декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2013 році, передбачено для тих громадян, які отримували доходи не від податкових агентів, та доходи, з яких протягом року податок не утримувався. Декларація подається до органу державної податкової служби за місцем податкової адреси платника податку, тобто за місцем реєстрації (по паспорту). Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2014 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2013 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

 З метою створення сприятливих умов для виконання громадянами свого конституційного обов’язку та поліпшення рівня обслуговування підприємців та громадян, працює сервіс Міндоходів, що дозволяє громадянам заповнювати і направляти декларацію про майновий стан та доходи через Інтернет.

 Для користування такою послугою платнику слід отримати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.

 Протягом січня – березня свої доходи отримані протягом 2013 року задекларували 193 мешканці Київського району м. Донецька та з метою отримання податкової знижки – 56.

 Шановні громадяни! Не відкладайте свій візит до податкової інспекції на останній день подання декларації. ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області закликає сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та своєчасно подати декларацію.

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області

Читайте також: