fbpx
Політика

США повинні розширити санкції щодо РФ, – Джон Маккейн

Маккейн: Сейчас настало время для решительных действий в отношении России.

Зараз настав час для рішучих дій – США повинні розширити санкції на найбільші російські банки, енергетичні компанії і такі сектори економіки, як військова промисловість, які служать інструментами зовнішньої політики Путіна. Про це заявив сенатор США Джон Маккейн, передає УНН з посиланням на "Голос Америки".

Зокрема, американський сенатор похвалив держсекретаря Джона Керрі за те, що він говорить правду про  список брехні, обману, агресії і крайнього невиконання зобов’язань, взятих недавно Росією у Женеві з метою деескалації кризи в Україні.

"Проблема в тому, що риторика і загрози секретаря Керрі не підкріплені діями з боку адміністрації, які здатні змінити думки і поведінку президента Путіна. Це невдала схема: Україна це, чи Сирія, Азія, або інше місце, адміністрація багато говорить, але менше робить", – зазначив сенатор.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"В результаті цього в Україні є сприйняття як слабкості, що президент Путін чітко трактує як дозвіл на вчинення нових актів агресії. В результаті, ситуація на сході України тепер ближча, ніж будь-коли раніше, до можливо відкритого, конфлікту. Порожні загрози гірше, ніж мовчання", – зазначив Маккейн.

Також сенатор переконаний, що НАТО необхідно рухатися до надійного і постійної військової присутності в Центральній Європі та країнах Балтії, в тому числі до розширених можливостей протиракетної оборони.

"Нам потрібна трансатлантична енергетична стратегія, щоб зламати залежність Європи від російської нафти і газу. І ми повинні реагувати на прохання українського уряду щодо надання йому конкретної військової допомоги в рамках довгострокових зусиль з реформування і відновлення його збройних сил", – заявив сенатор.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Він підкреслив, що "ці та інші дії терміново необхідні, щоб Росія відчула ціну за агресію і військову інтервенцію в Україні, яка продовжується і розширюється. За відсутності таких кроків, амбіції президента Путіна будуть тільки рости, і криза в Україні, швидше за все, погіршиться і потенційно може поширитися на інші країни регіону ".

Маккейн підкреслив, що Америка повинна очолити ці зусилля для стримування президента Путіна і закликати європейських союзників приєднатися.

"Але якщо наші союзники не хочуть або не можуть цього зробити, Америка повинна діяти самостійно. Ситуація надто серйозна, щоб продовжувати політику жорсткої риторики і мінімальних заходів", переконаний сенатор.

Джерело: УНН

Читайте також: