fbpx
Політика

РФ не відповіла на запит України про цілі і місце проведення навчань поблизу українських кордонів

МЗС України: Росія не відповіла на запит про цілі проведення військових навчань поблизу українських кордонів.

  Росія не відповіла на запит України про цілі і місце проведення навчань Південного і Західного військових округів ЗС РФ, які в останні дні проводяться в безпосередній близькості від українських кордонів, дати їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів.

Про це йдеться в заяві МЗС, переданій УНІАН.

«У відповіді Російської Федерації на запит України, спрямований згідно п.16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри та безпеки (ВД), не міститься вичерпних роз’яснень про цілі і місце проведення навчань Південного і Західного військових округів ЗС РФ, які в останні дні проводяться в безпосередній близькості від кордонів України, дати їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів. Більш того, російська сторона відмовилася організувати на добровільній основі, як це передбачено п.18 ВД, відвідування суміжних з Україною районів своєї території, в яких проводиться інтенсивна військова діяльність», – йдеться в документі.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У МЗС зазначили, що враховуючи недостатність отриманої інформації, українська сторона запропонувала Російській Федерації провести 28 квітня ц.р. у Відні передбачені згаданим документом консультації для обговорення цього питання. «На консультації запрошені також і інші держави, які теж висловлювали свою стурбованість військовою діяльністю РФ поблизу українських кордонів», – додали в МЗС.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«У цьому зв’язку українська сторона висловлює сподівання на те, що Російська Федерація буде дотримуватися своїх зобов’язань відповідно до положень Віденського документа і надасть в ході цих консультацій відповідь по суті на висловлену Україною та низкою держав – членів ОБСЄ заклопотаністю з приводу посиленої військової діяльності частин і з’єднань Південного і Західного військових округів РФ», – підкреслюється в заяві.

Джерело: УНІАН

Читайте також: