fbpx
Політика

Введення російських військ в Україну буде серйозною помилкою – Держдепартамент США

Введення військ РФ на територію України стане серйозною помилкою. Таку думку висловила Дженіфер Псакі, речник Держдепартаменту США. Слова представниці Держдепу США передає «Голос Америки».

«Ми пильно спостерігаємо за всім, що зараз відбувається в Україні. Ми стурбовані пересуванням російських військових підрозділів на кордоні з Україною», – заявила Псакі.

За її словами, у Вашингтоні стурбовані і прибуттям до кордону з Україною десятків тисяч російських солдатів. Крім того, спікер Держдепу США розповіла і про перетин кордону з Україною трьома російськими вертольотами. Дженіфер Псакі пояснила, що не може підтвердити сам факт перетину кордону України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Я лише можу сказати: будь-яке введення військ на територію України буде серйозною помилкою», – підкреслила Псакі.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про звільнення американського журналіста Саймона Островського в районі Слов’янська. Псакі сказала, що у Вашингтоні вітають звільнення американця. У Держдепі знають, що зараз в заручниках у сепаратистів знаходяться й інші журналісти. Після цього Дженіфер Псакі закликала Кремль «застосувати весь свій вплив, щоб журналісти були негайно звільнені».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Всі заяви Сергія Лаврова щодо того, що Російська Федерацію робить найбільше для стабілізації ситуації в Україні – дуже смішні», – додала Дженіфер Псакі.

Представниця Держдепу США сказала, що зараз Україна докладає «серйозних зусиль, щоб виконати свою частину за Женевськими домовленостями».

«В Україні запропонували амністію, співпрацюють зі спостерігачами із ОБСЄ, намагаються досягти компромісу з сепаратистами, а також роблять кроки з конституційної реформи», – пояснила Псакі.

У свою чергу, російська сторона «активно роздуває» конфлікт в Україні.

Читайте також: