fbpx
Право

Нардепи просять скоротити на годину робочий день для вагітних жінок

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону № 4105 «Про внесення змін до статті 51 Кодексу законів про працю України щодо захисту здоров’я вагітних жінок». Це рішення було прийнято на останньому засіданні профільного комітету, повідомляє прес -служба Верховної Ради України.

Законопроектом рекомендується в обов’язковому порядку скоротити на одну годину тривалість робочого дня для всіх без винятку працюючих жінок з часу, коли вони стали на облік по вагітності. При цьому середню зарплату таким жінкам пропонується зберегти.

Законопроект розроблений з метою захисту здоров’я вагітних жінок, забезпечення їм здорового материнства, народження і розвитку здорової дитини шляхом вдосконалення національного трудового законодавства та внесення відповідних змін і доповнень до Кодексу законів про працю України.

«Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме вдосконаленню правової бази у сфері захисту здоров’я працюючих жінок і посиленню їх трудових гарантій», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: