fbpx
Політика

ОБСЄ повинна діяти активніше для врегулювання конфлікту в Україні – глава МЗС ФРН

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що ОБСЄ повинна більш активно діяти для врегулювання українського конфлікту та забезпечення виконання Женевських домовленостей. Зокрема, як вважає німецький чиновник, першим кроком у цьому напрямку можуть стати переговори конфліктуючих сторін за участю ОБСЄ в рамках круглого столу.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За словами Франка- Вальтера Штайнмайера, всі сторони Женевської угоди повинні висловити політичну підтримку один одному.

 Нагадаємо, що Женевські домовленості були підписані під час консультацій глав дипломатий США, Євросоюзу, України та Російської Федерації. Так, сторони повинні були утриматися від насильства, залякування і провокацій, а адміністративні будівлі мали бути звільнені.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 При цьому Росія так і не пішла на деескалацію конфлікту в східних регіонах України, у зв’язку з чим зіткнулася з черговою хвилею критики з боку міжнародного співтовариства.

  За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: