fbpx
Окупація Криму

У Криму ціни на продукти продовжують зростати, а зарплати і пенсії ніхто не підвищує

На території Кримського півострова ціни на продукти і товари найпершої необхідності зросли в півтора -два рази за останні два тижні. Про це повідомляють журналісти «Телевізійної служби новин», посилаючись на скарги мешканців півострова.

За словами місцевих жителів, досі на одному рівні трималася тільки ціна на хліб, однак з учорашнього дня ціна виросла і на нього. На тлі глобального подорожчання продуктів люди досі не дочекалися підвищення заробітної плати і пенсії. Відзначимо, що саме обіцянка підвищити зарплати і пенсії для багатьох була рушійною силою при проведенні так званого «референдуму».

«В даний момент картопля коштує по 8-11 гривень, а тиждень тому вона була по 6 гривень за кілограм», – скаржаться кримчани на щоденне зростання цін.

Різко піднялася вартість свинячої вирізки на базарі. Кілька тижнів тому кілограм вирізки можна було купити за 65 гривень, а сьогодні вартість кілограма 90 і навіть 100 гривень. Про те, чому саме так стрімко ростуть ціни, продавці говорити на камеру не хочуть. Однак у приватній бесіді місцеві продавці поскаржилися, що в даний момент існують збої в постачаннях з материкової України. Також, за їх словами, свою роль грає і дороге паливо.

Зростання цін торкнулося не тільки продуктових ринків, а й кримських аптек.

«Два дні тому помітила стрімке зростання цін на ліки. Брала ліки мамі завжди за однією ціною, а сьогодні вони подорожчали майже на 18 гривень», – поскаржилася мешканка півострова.

За словами журналістів, колишні ціни залишилися хіба що на проїзд у громадському транспорті. Це є причиною того, що на кримські заправки почалися російські поставки палива. До слова, літр 95-го бензину в Криму заливають по 13 гривень, на українських АЗС цей бензин коштує по 16 гривень за літр.

Читайте також: