fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У МВС розповіли про місцезнаходження і кількість проросійськи налаштованих громадян на сході України

У МВС озвучили статистику щодо заблокованих на сході України адмінбудівель.

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про місцезнаходження і кількість проросійськи налаштованих громадян на сході України.

Як розповів у середу на брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський, в приміщенні Донецької облдержадміністрації продовжують перебувати близько 500 таких громадян, біля будівлі – близько 100 осіб; в приміщенні Донецького міськвиконкому перебувають близько 20 осіб з проросійської організації "Оплот" в камуфляжному одязі, масках, з мисливською і автоматичною зброєю.

Щодо донецького аеропорту, то в даний час, як зазначив представник МВС, він працює в штатному режимі.

У Горлівці, за словами С. Речинського, залишається захопленою адмінбудівля міської міліції, де перебувають близько 20 осіб, на даху міськуправління встановлено прапор РФ.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Також, за словами радника глави МВС, 15 невідомих у масках і без зброї залишаються в приміщенні УСБУ в Горлівці.

Загалом у місті встановлено 2 блокпости, на яких знаходяться близько 40 осіб. "У Слов’янському міськуправлінні міліції перебувають близько 30 проросійськи налаштованих громадян, але доступ в будівлю вільний, проїзди до міськради заблоковані барикадами біля будівлі перебувають близько 80 осіб", – розповів С. Речинський.

Приблизно така ж кількість протестуючих знаходиться і в Слов’янському міському управлінні СБУ.

Також, за словами С. Речинського, проросійськи налаштовані громадяни (близько 140 осіб) встановили 7 блокпостів.

У Краматорську в адмінбудівлі міськуправління міліції продовжують перебувати озброєні люди в масках і камуфляжній формі, в приміщенні місцевого управління СБУ залишається група з 20 невідомих осіб.

За словами С. Речинського, триває блокування міськради Краматорська – біля будівлі перебувають близько 200 осіб.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Крім того, міліція встановила, що по периметру телевізійної вишки в Краматорську перебувають близько 10 осіб з автоматичною зброєю. Раніше люди, які захопили периметр телевежі, відключили трансляцію українських каналів на частині території області і підключили до російського телебачення.

Щодо ситуації в Луганську, то в будівлі УСБУ продовжують перебувати близько 100 проросійськи налаштованих громадян, біля входу в будівлю знаходяться до десятка цивільних осіб, на прилеглій території споруджено три барикади, за межі яких присутні не пускають представників правоохоронних органів.

У Дружківці, Дебальцеве, Амвросіївці встановлені блокпости.

За даними МВС, триває також блокування будівель Єнакіївського, Маріупольського та Макіївського міськвиконкомів.

За матеріалами: Інтерфакс- Україна

Читайте також: