fbpx
Політика

Томенко закликав ГПУ розібратися з синами Януковича і Пшонки

 Народний депутат України Микола Томенко звернувся до в.о. генерального прокурора України Олега Махніцького з питанням щодо того, з якої причини досі немає подання про зняття депутатської недоторканності з Артема Пшонки і Віктора Януковича.

У своєму зверненні Микола Томенко зазначив, що неодноразово звертався з приводу того, що підприємці Луганської та Донецької області інформують про те, що фінансування сепаратистів на Південному Сході здійснюється дітьми екс-президента Віктора Януковича та екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

«На жаль, незважаючи на мої численні звернення, досі до Верховної Ради України не надійшло подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Артема Пшонки і Віктора Януковича за пропаганду сепаратизму, розпалювання міжетнічної ворожнечі та підтримку військової агресії Росії», – розповів нардеп.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За його словами, нещодавно до нього звернулися жителі Краматорська, які розповіли, що більшу частину місцевих бандитів, які тероризують городян, фінансує Артем Пшонка.

«Про це відомо всім жителям міста, проте, на жаль, напевно не володіють даною інформацією тільки співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України», – зазначив Микола Томенко.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадав він і про те, що в ЗМІ з’являлися численні публікації, в яких йшлося про причетність Артема Пшонки до рейдерського захоплення майна та українського бізнесу протягом останніх кількох років.

У зв’язку з цим, Микола Томенко закликав генпрокурора поінформувати про ситуацію депутатів і відреагувати відповідним чином на скарги українців.

Читайте також: