fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тимчук: “Сепаратисти втрачають підтримку місцевих жителів”

Сепаратисти в Донецькій області своїми діями відштовхують від себе своїх прихильників. А недостатня активність з боку українських силовиків дає сепаратистам широке поле дій. Таку точку зору на своїй сторінці в соціальній мережі висловив військовий експерт Дмитро Тимчук. Також він опублікував звіт, який характеризує все, що відбувається на Сході країни.

«Здійснені екстремістами диверсії в Слов’янську, а також акції в Краматорську переслідували мету створити привід для Російської Федерації виступити з черговим твердженням про те, що на українських землях йде «громадянська війна». Українська влада так і не змогла надати доказів того, що диверсії відбувалися і відбуваються за участю проросійських екстремістських сил», – свідчить повідомлення Тимчука.

Військовий експерт підкреслив, що через відсутність ефективних дій українських силовиків, а також через відсутність блокування вогнищ екстремізму, екстремісти вільно пересуваються  регіоном і продовжують дестабілізувати ситуацію в різних населених пунктах.

«Місцеві жителі, які здебільшого спочатку не мали особливої ​​антипатії до сепаратистів, різко поміняли свою точку зору. Незаконна «влада» Слов’янська і Краматорська перетворила ці міста в територію хаосу. Місцеві жителі, що раніше підтримували сепаратистів, почали схилятися на користь єдиної України. Вони вимагають дотримання законності та правопорядку», – прокоментував ситуацію Дмитро Тимчук.

Дмитро Тимчук додав, що мета сепаратистів – проголосити «народну владу» не тільки в Донецькій області.

«Ці диверсанти намагаються дестабілізувати ситуацію в Луганській та Харківській областях. Вони продовжують просити Росію ввести війська на територію України», – підсумував Тимчук.

Читайте також: