fbpx
Політика

Продан повідомив про зрив чотиристоронньої зустрічі в Словаччині щодо реверсу газу

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан у середу повідомив про зрив чотиристоронньої зустрічі по реверсу газу зі Словаччини, яка була намічена на 24 квітня.

За словами глави Міністерства енергетики, ще напередодні словацька сторона повідомила, що 24 квітня на зустрічі будуть присутні єврокомісар з питань енергетики і російський міністр енергетики, але вже сьогодні стало відомо, що без них проведення такої зустрічі не має сенсу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Вчора вже ввечері і сьогодні така інформація не підтвердилася. Крім того, мені також повідомив російський міністр, що його не буде. Тому немає сенсу туди їхати", – сказав Продан.

Нагадаємо, у вівторок Юрій Продан заявляв, що переговори з газових питань за участю Європейського союзу, України, Російської Федерації та Словаччини намічені на 24 квітня. Україна наполягає на відкритті реверсних поставок газу зі Словаччини влітку цього року, однак, словацька сторона з цього приводу заявила, що через домовленості з "Газпромом" не може забезпечити повноцінний реверс.

Читайте також: