fbpx
Політика

Бригинець закликав Турчинова оприлюднити деталі угод між Януковичем і Китаєм

  Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець повідомив про те, що він звернувся до в.о. президента України Олександра Турчинова з проханням оприлюднити тексти міжнародних угод, які були укладені екс-президентом Віктором Януковичем під час революційних подій в Україні в грудні 2013 року між Китаєм і Україною.

Як він нагадав, у жовтні 2013 року ЗМІ, посилаючись на китайську пресу, повідомляли про те, що в обмін на багатомільярдний кредит, Китай хоче заволодіти до 3 мільйонів гектар ріллі, що складає близько 5 % всієї сільськогосподарської землі в Україні.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Згодом у тодішньому уряді України уточнили, що йдеться про кредит від Експортн -імпортного банку КНР в 3 мільярди доларів США, які можуть бути використані на установку систем іригації на площах, значно менших, ніж у повідомленнях ЗМІ. Фігурував і ряд інших, відмінних за змістом повідомлень», – додав Олександр Бригинець.

Потім, продовжив нардеп, в грудні 2013 відбувся візит екс-президента Януковича до Китаю, де відбулося підписання 10 угод. При цьому він звернув увагу на те, що тексти цих угод оприлюднені не були. За його словами, деталі угод досі зберігаються в секреті.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Бачу в цьому вкрай високу небезпеку, як для іміджу президентської гілки влади, так і для національної безпеки України. Адже ніякої інформації про зміст зазначених угод немає», – констатував Олександр Бригинець.

Читайте також: