fbpx
Ситуація на Південному Сході України

МВС України: В Краматорському відділі міліції перебувають невідомі озброєні особи

У Краматорському міському відділі міліції за станом на ранок 22 квітня перебувають невідомі озброєні люди. Таку інформацію оприлюднила прес-служба МВС України в Донецькій області.

За наявними даними, ввечері 21 квітня в будівлю Краматорського міського відділу міліції зайшло 7 невідомих озброєних осіб в масках. Зокрема, «гості» з автоматичною зброєю в руках назвали себе прихильниками «Донецької народної республіки». Втім, невідомі особи не висували ніяких вимог, а також не перешкоджали роботі міліції.

Варто відзначити, що керівник міського відділу міліції відправився з групою активістів у Слов’янськ. Очікується, що в Слов’янську керівник міськвідділу міліції в Краматорську проведе переговори з сепаратистами.

«В даний момент невідомі залишаються в приміщенні міського відділу міліції», – сказано в повідомленні прес-служби МВС.

Стало відомо, що в даний момент правоохоронці вирішують питання щодо правової кваліфікації подій у Краматорському міськвідділі міліції.

Після цього з’явилася інформація, що в Слов’янську проросійські активісти силою утримують Віталія Колупая, начальника Краматорського міського відділу міліції.

«За наявною інформацією полковник міліції Віталій Колупай зараз утримується проросійськими активістами проти своєї волі», – повідомили в прес-службі МВС.

Нагадаємо, що 21 квітня в Слов’янськ прибула місія ОБСЄ. Повідомлялося, що представники спеціальної моніторингової комісії приступили до з’ясування обставин перестрілки, яка сталася недалеко від Слов’янська в ніч на неділю. Крім того, раніше прес-секретар місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрків не став підтверджувати звільнення адміністративних будівель у Луганській і Донецькій областях, які були захоплені проросійськими сепаратистами.

Читайте також: