fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Севастополі невідомі осквернили пам’ятник Жертвам Голокосту

Як написали місцеві засоби масової інформації, сьогодні вночі в Севастополі невідомими був осквернений пам’ятник жертвам Голокосту – вандали зафарбували його червоною фарбою, замалювавши написи, і намалювали на монументі п’ятикутну зірку і незрозумілі знаки.

Пам’ятник жертвам Голокосту, розташований на площі Повсталих неподалік від споруджуваної синагоги, вже не перший раз піддається нарузі. У зв’язку з подією, представники Севастопольської єврейської громади "Хесед-Шахар" звернулися до правоохоронних органів із заявою, в якій вимагали знайти винних і покарати їх відповідно до чинного законодавства.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Пам’ятник жертвам Голокосту був встановлений в Севастополі в 2003 році на місці загибелі 4200 євреїв і кримчаків, знищених 12 липня 1942 року фашистськими окупантами. Над проектом даного пам’ятника працювали художник Сергій Павлишин і архітектор Людмила Гительзон.

Цей пам’ятник з’явився завдяки пожертвам членів Севастопольської єврейської громади, ряду національно-культурних громад міста і колишніх севастопольців з США та Ізраїлю.

Читайте також: