fbpx
Політика

ЄС збере саміт у разі невиконання РФ Женевської заяви – Тимошенко

Як повідомила кандидат в президенти України Юлія Тимошенко, в тому випадку, якщо Російська Федерація не буде виконувати умови Женевської заяви, Євросоюз в найближчий четвер, 24 квітня, буде готовий провести саміт. Відповідною інформацією вона поділилася після зустрічі з главою комітету з іноземних справ Європейського парламенту Ельмаром Броком.

 «Ми обговорили ситуацію, яка складається на східних і південних кордонах України з російською агресією. Ми всі сподіваємося, що Російська Федерація виконає ті домовленості, які були досягнуті в Женеві, а саме розблокує адміністративні приміщення в Донецькій, Луганській області та виведе свої війська, які зараз діють як терористи, з території України», – сказала Юлія Тимошенко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За її словами, вона попросила свого співрозмовника, щоб Європейський союз, у разі невиконання Російською Федерацією умов Женевської заяви – застосував нові санкції. Як зазначила Юлія Тимошенко, Ельмар Брок запевнив її, що Євросоюз, у разі такого розвитку ситуації, буде готовий провести саміт для обговорення нових санкцій.

Читайте також: