fbpx
Політика

Тягнибок запропонував створити антипутінську коаліцію

 Як вважає лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, реакція Євросоюзу і США на дії Кремля не повинна обмежуватися закликами до умиротворення агресора. За його словами, не можна допустити, щоб Женевська конференція перетворилася на Мюнхенську 1938 року, коли Захід, під тиском Гітлера, здав Чехословаччину.

«Для стримування російської агресії на пострадянському просторі – зокрема, в Україні – необхідно сформувати міжнародну антипутінську коаліцію», – заявив політик.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Як зазначив Олег Тягнибок, Україні потрібні не посередницькі місії, а пряма військово-технічна допомога. Також він закликав застосувати нові міжнародні правові та економічні санкції проти Російської Федерації.

«За грубе порушення норм міжнародного права, порушення прав людини, вчинені військові злочини, путінська Росія відповідатиме перед Міжнародним судом ООН і Міжнародним трибуналом в Гаазі. Майно окупанта за кордоном має підлягати арешту», – підкреслив лідер «Свободи».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, «Свобода» внесла в парламент відповідні проекти звернень до Генасамблеї ООН, ОБСЄ та Раді Європи.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: