fbpx
Право

Тягнибок хоче військового союзу з США і Великобританією

Після посягань Російської Федерації на територіальні межі та суверенітет України офіційний Київ повинен терміново вступити в міжнародні військові союзи. Таку думку висловив Олег Тягнибок, лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода». Слова політика передає РБК-Україна.

«Україна має всі підстави для того, щоб вимагати від країн-гарантів – США і Великобританії – дієвих, а не всяких паперових гарантій. Тому ВО "Свобода" виступає за негайне укладення Україною двосторонніх військово-оборонних союзів з США і Великобританією», – сказав Олег Тягнибок.

Нагадаємо, що США, Великобританія і Російська Федерація ще в 1994 році виступили як гаранти територіальної цілісності України. В обмін на це Україна повинна була відмовитися від статусу ядерної держави. Відзначимо, що зазначені угоди щодо України закріплені в Будапештському меморандумі. Втім, після окупації Криму в березні 2014 президент Російської Федерації Володимир Путін сказав, що у Кремля немає зобов’язань за Будапештським договором. Таке рішення Путін пояснив «антиконституційним переворотом», що стався в Україні.

У своєму зверненні лідер ВО «Свобода» закликав міжнародні організації провести розслідування військових злочинів РФ на території України.

«Ми пропонуємо створити спеціальні моніторингові місії під егідою ООН, ЄС і США для вивчення і документування військових злочинів Росії на східних кордонах України», – підкреслив політик.

Раніше повідомлялося, що Тягнибок звинуватив Путіна в намірі зірвати президентські вибори. За його словами, в ситуації, що склалася Україні «не час думати про президентські вибори». Як зазначив Тягнибок, мета Путіна зірвати президентські вибори і захопити столицю України.

Читайте також: