fbpx
Економіка

Кримська влада залишила півострів без води, – Одарченко

Безвідповідальні дії нинішнього керівництва Криму призвели до того, що кримчани залишилися без дніпровської води. Про це в ході прес-конференції заявив голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко, повідомляє видання «ПІК».

За його словами, херсонська влада і держоргани зробили все від них залежне, щоб вода в Крим подавалася в звичайному режимі. Але на сьогоднішній день частина Північно- Кримського каналу, яка знаходиться на території Криму, що не обслуговується нинішньою владою півострова.

«Навпаки, там відбувається захоплення технологічних споруд каналу, і зараз вони просто не в змозі подавати воду в русло каналу… І зараз, через безвідповідальні дії тих людей, які представляють владу Криму, питання забезпечення Криму водою стає дуже складним», – заявив Юрій Одарченко.

Він нагадав, що 19 березня відбувся офіційний пуск подачі води в Північно-Кримський канал. За цим мало послідувати укладення договорів і початок розрахунків за ту воду, яка подається до Криму. Але по сьогоднішній день жодного договору не було укладено, отже, вода не подається, а русло каналу висихає.

До слова, Північно-Кримський канал на 85 % забезпечує Крим водою. Від нього зрошується понад 460 тис. га сільгоспугідь, з яких близько 360 тис. га в Криму і тільки 102 тис. га – у Херсонській області.

Читайте також: