fbpx
Політика

Міноборони США: Дії РФ зміцнили рішучість посилити НАТО

Агресія Російської Федерації щодо України зміцнила рішучість Сполучених Штатів Америки посилити НАТО. Про такі наміри Вашингтона заявив Чак Хейгел, міністр оборони США. Можливе посилення НАТО американський міністр прокоментував після зустрічі з главою Міноборони Польщі Томашем Симоняком в Пентагоні. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Чак Хейгел сказав, що в даний момент НАТО переживає найважливіший момент. Після цього глава Міноборони США висловив свою стурбованість «триваючою активністю Російської Федерації, яка дестабілізує ситуацію в східних регіонах України».

«Дії, вжиті Російською Федерацією за останні два місяці, є не просто безвідповідальними і такими, що порушують суверенітет і територіальну цілісність суверенної держави. Такі дії є загрозливо безвідповідальними», – заявив Чак Хейгел.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Після цього глава Міноборони США розповів про те, що в даний момент вживаються заходи, які покликані запевнити всіх союзників у Східній та Центральній Європі в тому, що США може надати їм підтримку. Міністр пояснив, що такі заходи у Вашингтоні приймають не для того, щоб будь-яким чином спровокувати Кремль. Таким чином в США хочуть продемонструвати «відданість Північноатлантичного альянсу принципам колективної оборони».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Раніше повідомлялося, що НАТО посилює свою присутність на Балтійському морі. Зокрема, НАТО направило п’ять своїх кораблів у Балтійське море. Їх мета – забезпечити підтримку східноєвропейських союзників в цих водах. Стало відомо, що багатофункціональна група, спрямована в Балтійське море, складається з чотирьох мінних тральщиків, а також одного судна забезпечення. У цій групі представлені кораблі Норвегії, Естонії, Бельгії та Нідерландів.

Читайте також: