fbpx
Політика

Пан Гі Мун привітав женевські домовленості

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав підсумки минулого в Женеві першого раунду переговорів з подолання кризи в Україні. Про це повідомила прес-служба глави ООН.

"Глава ООН натхнений тим, що сторони зуміли домовитися про цілий ряд невідкладних конкретних кроків, спрямованих на деескалацію ситуації та пошук мирного виходу з кризи", – наголошується в повідомленні Організації Об’єднаних Націй. Водночас Пан Гі Мун зазначив, що ситуація в Україні як і раніше є надзвичайно нестабільною.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

"Він очікує, що всі сторони і надалі проявлять серйозність і щирість своїх намірів і виконають кроки, окреслені в Женевській заяві, які повинні допомогти знайти довгостроковий вихід з кризи", – йдеться на сайті генсека ООН. Там же зазначається, що Пан Гі Мун раніше неодноразово стверджував, що знайти мирне рішення допоможе тільки конструктивний діалог сторін, спрямований на досягнення конкретних результатів.

Читайте також:  На Закарпатті московські попи відкрито працюють на рф та підривають обороноздатність держави

Нагадаємо, в першому раунді Женевських переговорів з Україною брали участь глави зовнішньополітичних відомств України, США, Євросоюзу та Росії.

Читайте також: