fbpx
Політика

Єфремов: «Свобода» відмовилася поступитися своїми принципами заради стабілізації ситуації на сході України

Провладні та опозиційні фракції у Верховній Раді України не змогли домовитися про підписання меморандуму щодо нормалізації ситуації на сході України, оскільки деякі політичні сили затялися і відмовилися поступатися своїми принципами. Про це в кулуарах парламенту заявив голова фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов. За його словами, головною перепоною на шляху підписання меморандуму стало мовне питання.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Ми намагалися пояснити, що питання російської мови – це питання принципове для жителів південного сходу, але в парламенті є сили, які категорично проти цього», – заявив регіонал.

За його словами, політики вже почали виходити на фінішну формулювання, що влаштовує всіх. Але «Свобода» відмовилася йти на компроміс.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

«У кінцевому випадку ми виходили на формулу, що ми в розділі «Самоврядування» в Конституції прописуємо російській мові статус, який ми визначимо, – це буде статус нарівні з державною мовою на певних територіях. Але навіть з цим формулюванням, яке було компромісним, представники «Свободи» не згодні», – розповів Олександр Єфремов.

Читайте також: